Scroll naar:
Mieke
TàiYáng
Acupunctuur
De behandeling
Mieke

Mieke Baayen, Acupuncturist

Mijn naam is Mieke Baayen. Vanaf mijn 17de werk ik in de zorgsector. Na diverse functies ben ik erachter gekomen dat de reguliere geneeskunde niet altijd toereikend genoeg is. Na een studie als Klassiek Homeopaat, ben ik bij Chinese Geneeskunde terecht gekomen.

In 2019 ben ik afgestudeerd als Acupuncturist. Het mooie is dat het studeren nooit is afgelopen. Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen om mijn kennis uit te breiden en up to date te houden.

TàiYáng

In het Logo ziet u een draak met een zon. Tài Yáng betekend zon in het Chinees. Ik zou graag de zon (weer) in uw leven laten schijnen. De Chinese Draak is geen knorrig en gevaarlijk schepsel. Ze zijn vrolijk, wijs, vriendelijk en hulpvaardig. In China zijn draken de brengers van geluk.

TaiYang Logo
Acupunctuur

Over Acupunctuur

Bij de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar als het gaat om gezondheid en ziekte. Dit dient in balans te zijn.

Ziekte ontstaat wanneer de energie van het lichaam uit balans raakt. Deze geneeskunde beoogt een nieuwe balans op te bouwen waar deze verstoord is geraakt. Bij de behandeling wordt uitgegaan van de gehele persoon, de mens wordt behandeld en niet de ziekte alleen. Dit houdt in dat er niet alleen over de klacht wordt gesproken maar dat er ook aandacht is voor de levenswijze van de persoon in kwestie.

Bij acupunctuur wordt er gewerkt via meridianen. Meridianen zijn ingewikkelde netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam worden verspreid. De Qi, Bloed en Lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn.

De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Als de mens gezond is, is de energie binnen die persoon in evenwicht. Raakt dit evenwicht verstoord dan treedt er een ziekte op.

Normaal kan een menselijk lichaam een disbalans herstellen. Krijgt een persoon echter klachten dan lukt dit niet. Acupunctuur kan dan een oplossing zijn om de balans weer te herstellen. Door met kleine naaldjes de juiste punten te behandelen kan invloed worden uitgeoefend op de energiestromen in het lichaam.

Over de behandeling

De eerste afspraak zal bestaan uit een uitgebreid vraag gesprek om de aard en de oorzaak van uw klachten duidelijk in beeld te krijgen. Daarnaast zal ik uw pols voelen en uw tong bekijken. De meeste organen weerspiegelen zich op de tong. De kleur, de vorm, het beslag op de tong is allemaal van belang.

Beter voor de afspraak geen koffie, rode wijn en drop te gebruiken, zodat ik een zo zuiver mogelijk beeld kan krijgen. Mocht u een tongschraper gebruiken, graag deze minimaal 3 dagen voor de behandeling niet gebruiken.

De eerste behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur, de vervolg behandelingen rond de 60 minuten. Bij elke behandeling bespreken we het verloop van de klachten en kan ik bepalen of de beoogde verbetering bereikt wordt en/of de behandeling bijgesteld moet worden. Mijn praktijk is gevestigd aan huis, in een kleine, sfeervol ingerichte kamer.

Indien ik vermoed dat uw klacht zodanig is dat u door uw huisarts of specialist gezien moet worden, zal ik u ten alle tijden doorverwijzen. Nooit zal ik u adviseren om te stoppen met uw medicatie, noch zal ik u voorstellen om de behandeling die u eventueel krijgt te staken. Dit dient u met uw huisarts of specialist te bespreken.

Wanneer er geen klachten (meer) zijn, kan ik u toch regelmatig blijven behandelen. Veel van mijn cliënten blijven komen en onderhouden zo hun gezondheid. Met meestal het volgende resultaat: nieuwe klachten worden voorkomen en oude klachten komen niet meer terug.

Het gebruik van Etherische olie binnen de TCM

Het gebruik van etherische olie kent in China een lange geschiedenis. Etherische olie kan een hele mooie aanvulling zijn op de behandelingen die ik geef. Ik kan het zonodig als ondersteuning gebruiken tijdens je consult, als extra toepassing op acupunctuur punten / meridianen. Ook kan je het bijvoorbeeld in een flesje of roller meekrijgen voor thuisgebruik.Bekijk ook de veel gestelde vragen (FAQ)

Acupunctuur